ΝΕΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΠΙΛΟΓΗΣ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΤΗΣ Α.Σ. "ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ"

Παρατίθενται τα  αποτελέσματα από την επιλογή ωφελουμένων στην Α.Σ. "ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ"

περισσότερα ››
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

  Ξεκίνησε στις 24-07-2014 η υποβολή αιτήσεων για συμμετοχή στο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ επιχορήγησης επιχειρήσεων για την πρόσληψη 10.000 ωφελούμενων των δράσεων «Τοπικά σχέδια για την απασχόληση, προσαρμοσμένα στις ανάγκες των τοπικών αγορών εργασίας - ΤοπΣΑ» και «Τοπικές δράσεις κοινωνικής ένταξης για ευάλωτες ομάδες - ΤοπΕΚΟ.

περισσότερα ››
Ξεκίνησαν οι ημέρες πληροφόρησης των επιχειρήσεων στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά από το Υπουργείο Εξωτερικών

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, πιστό στην αρχή του «Παράγω για να εξάγω» δίνει τη δυνατότητα στις ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις της επιμελητηριακής του Περιφέρειας, η οποία βρίσκεται στον Πειραιά, τα νησιά του Αργοσαρωνικού, τη Δυτική Αττική και το Λαύριο, αυτή την περίοδο που η εξωστρέφεια αποτελεί, στοίχημα της ελληνικής Οικονομίας και της «ραχοκοκαλιάς» της, η οποία δεν είναι άλλη από τη μικρομεσαία επιχείρηση, να λάβουν χρηστικές πληροφορίες και να δημιουργήσουν τις προϋποθέσεις για να εξάγουν τα προϊόντα τους, για να προσελκύσουν ξένους επενδυτές και να προωθήσουν τις υπηρεσίες τους στις ξένες αγορές τόσο εντός Ε.Ε. όσο και σε τρίτες χώρες. Οι υπηρεσίες αυτές μέσω των Ημερών Πληροφόρησης είναι δωρεάν, παρέχονται από τα αρμόδια στελέχη της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του Υπουργείου Εξωτερικών  και πραγματοποιούνται στο πλαίσιο των συνεργασιών, που αναπτύσσει ο Πρόεδρος του ΒΕΠ κ. Ανδριανός Μιχάλαρος και η Διοίκηση του Επιμελητηρίου με φορείς και Οργανισμούς για την αναβάθμιση, διεύρυνση και κατηγοριοποίηση υπηρεσιών προστιθέμενης αξίας προς τα 15.000 μέλη του ΒΕΠ. 

ekdilosi me ypourgeio eksoterikon

περισσότερα ››
ΝΑ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΘΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΕΠΕΙΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ

Επιβράβευση συνεπών στις υποχρεώσεις τους επιχειρηματιών προτείνει το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά στο Υπουργείο Οικονομικών

Ζητά την παροχή μίας πραγματικής έκπτωσης φόρου ή μείωσης των φορολογικών συντελεστών ή μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών, για εύλογο χρονικό διάστημα και συνάντηση για κατάθεση προτάσεων με τον Υπουργό Γκίκα Χαρδούβελη

περισσότερα ››
ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΕΦΕΤ  ΤΟ Β.Ε.Π.

περισσότερα ››
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α των Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης,  Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης  και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

psifisma

Οι πρόεδροι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Π. Ραβάνης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Α. Μιχάλαρος, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Π. Παπαδόπουλος, του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Α. Αργυρόπουλος, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αρ. Μπασδάνης και οι Διοικητικές Επιτροπές αυτών, το Σάββατο 5 Ιουλίου, μετά από  διεξοδικές συζητήσεις για την αρνητική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη μεταποίηση και τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται ο επιμελητηριακός θεσμός εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα:

περισσότερα ››
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ 

  Γερμανική τεχνογνωσία για τη διεύρυνση των Υπηρεσιών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

  • Στρατηγική Ανάπτυξης  βάσει των χαρακτηριστικών των επιχειρήσεων της Επιμελητηριακής Περιφέρειάς του με τη δημιουργία καινοτόμων δομών

Σε κλίμα αμοιβαίας πρόθεσης συνεργασίας και επιχειρηματικής ηθικής πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων  του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ανδριανό Μιχάλαρο με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Στουτγάρδης Γερμανίας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους. Στην αποστολή του ΒΕΠ συμμετείχαν οι αντιπρόεδροι ΒΕΠ κ.κ. Κωσταντόπουλος και Μπελέκας, ο Διευθυντής του ΒΕΠ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων, Μιχάλης Γιάγκας και  ο ειδικός Σύμβουλος του ΒΕΠ, Γιώργος  Χαλόφτης. Την ελληνική αποστολή υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Δ/ντής του Επιμελητηρίου Στουτγάρδης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ανταλλάχτηκαν απόψεις για τη λειτουργία των ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων ως επιχειρηματικών «συμμάχων» και συμβούλων και συμφωνήθηκε η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων. 

περισσότερα ››
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ Α.Σ.

    «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗ Β΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ»

 

Επισημαίνεται ότι λόγω ειδικών κανόνων δημοσιότητας της Δράσης οι πίνακες  ωφελουμένων και επιλαχόντων αναφέρουν μόνο τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης.

περισσότερα ››
Συμφωνία συνεργασίας Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

Συμφωνία συνεργασίας Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά- Kινεζικού Επιμελητηρίου (CCPIT)  Panyu

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Kινεζικού Επιμελητηρίου της πόλης Panyu του Guangzhou στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014.

  Της υποδοχής της αποστολής προηγήθηκε ενημέρωση-σεμινάριο προς τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες από την κα Αρετή Σκαφιδάκη, γραμματέα ΟΕΥ Α΄ , της Β8 Δ/νσης του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την κινέζικη αγορά, η οποία ενημέρωσε για όλες τις επίσημες υπηρεσίες που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται προκειμένου να συνεργαστούν με κινέζους επιχειρηματίες.

 

 

Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ αφού καλωσόρισε την κινεζική αποστολή τόνισε τη σημασία της επίσκεψής τους στο Επιμελητήριο με το δεδομένο των συνεργασιών που έχουν αναπτύξει οι ελληνικές με τις κινεζικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας ότι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά θα είναι πάντα ανοιχτό σε συνεργασίες μεταξύ Επιμελητηρίων από όλες τις χώρες του κόσμου προκειμένου να προωθούνται οι σχέσεις μεταξύ των επιχειρήσεων και να λειτουργεί η εξωστρέφεια στην πράξη.

Ο επικεφαλής της κινεζικής αποστολής κ. Τσεν αφού ευχαρίστησε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά για την υποδοχή παρουσίασε το Panyu και το Guangzhou, συντόνισε από την πλευρά των Κινέζων τις επιχειρηματικές συναντήσεις και υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το ΒΕΠ προκειμένου οι υπηρεσίες των δύο Επιμελητηρίων να αποτελέσουν τη γέφυρα μεταξύ των επιχειρήσεων-μελών τους για συνεργασία.

 

περισσότερα ››
Εμπρόθεσμη πληρωμή του 3ου διμήνου 2014 στον ΟΑΕΕ

       Εμπρόθεσμη πληρωμή του 3ου διμήνου 2014 στον ΟΑΕΕ

 

   Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), τελευταία ημέρα εμπρόθεσμης πληρωμής του 3ου διμήνου 2014 είναι η Πέμπτη 31/07/2014.

 

Την ίδια μέρα καταβάλλεται και η μηνιαία δόση των ρυθμίσεων Ν.4152/2013, μέσω πάγιας εντολής, καθώς και τυχόν ανεξόφλητη δόση της 30/06/2014. Υπενθυμίζεται δε ότι η ανεξόφλητη δόση καταβάλλεται προσαυξημένη  κατά 15%.

 

Οι ασφαλισμένοι που καταβάλλουν εισφορές ή δόσεις με πάγια εντολή, θα πρέπει να συνεννοηθούν με την Τράπεζα επιλογής τους σχετικά με:

  • Το ανώτατο όριο εκτέλεσης της πάγιας εντολής  έτσι ώστε να επαρκεί για την πραγματοποίηση της πληρωμής .
  • Την ακριβή ώρα εκτέλεσης των παγίων εντολών ώστε να  πιστώσουν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους.

Για την προστασία των ασφαλιστικών σας δικαιωμάτων προτείνεται η ύπαρξη επαρκούς υπολοίπου από την προηγούμενη μέρα.

 

 

περισσότερα ››

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter