ΝΕΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ

  ΣΥΝΕΧΙΖΕΙ ΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΓΙΑ ΤΕΧΝΙΚΟ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ & ΕΦΕΤ  ΤΟ Β.Ε.Π.

περισσότερα ››
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΜΕ ΥΠΕΞ

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά με την υποστήριξη της Β8 Διεύθυνσης - Επιχειρηματικής Ανάπτυξης του Υπουργείου Εξωτερικών και μετά τη συνάντηση των εκπροσώπων του με τον Γενικό Γραμματέα Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων & Αναπτυξιακής Συνεργασίας τουΥΠ.ΕΞ. κ. Παναγιώτη Μίχαλο και την από κοινού συμφωνία συνεργασίας για τη διοργάνωση τακτικών ημερών πληροφόρησης στο ΒΕΠ με τη συνδρομή του Υπουργείου, λαμβάνει την τιμή να σας προσκαλέσει στην ενημερωτική εκδήλωση που διοργανώνει στο πλαίσιο της προσπάθειας προώθησης της εξωστρέφειας των επιχειρήσεων-μελών του την Τετάρτη 23 Ιουλίου 2014 και ώρα 19:00, στην αίθουσα εκδηλώσεών του (Καραΐσκου 111, 3ος όροφος, Πειραιάς) με θέμα:

"Παρουσίαση των Υπηρεσιών της Γενικής Γραμματείας Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων και Αναπτυξιακής Συνεργασίας του ΥΠ.ΕΞ. για την προώθηση της εξωστρέφειας των μικρομεσαίων ελληνικών επιχειρήσεων".

 

 Την παρουσίαση θα πραγματοποιήσει ο κ. Γεώργιος Κουτσοδήμος - Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Α΄. Στην εκδήλωση τις δραστηριότητές τους και τις ευκαιρίες συνεργασίας με τις χώρες αρμοδιοτήτων τους θα παρουσιάσουν οι αρμόδιοι ΟΕΥ Κορέας κ. Αθανάσιος Καραπέτσας, Γενικός Σύμβουλος ΟΕΥ Β΄, Γαλλίας  κ. Σπύρος Δάκογλου Γραμματέας Α΄ ΟΕΥ και Τουρκίας κα Ευγενία Κέππα, Γραμματέας Α΄ ΟΕΥ. Στο πέρας της εκδήλωσης οι παριστάμενοι επιχειρηματίες θα έχουν τη δυνατότητα να υποβάλουν ερωτήσεις στους ΟΕΥ.

Την εκδήλωση συντονίζει η δημοσιογράφος - Σύμβουλος Επικοινωνίας και Δημοσίων Σχέσεων κα Σταματίνα Μάρκου. 

 

*Για την καλύτερη διοργάνωση Π.Α. μέχρι και την Τρίτη 22 Ιουλίου 2014 συμπληρώνοντας τη συνημμένη φόρμα συμμετοχής κι αποστέλλοντάς την ηλεκτρονικά στο press@bep.gr ή στο φαξ: 210-4179495  αρμόδια: κ. Έφη Γκλεζάκου Τμηματάρχης - Τμήμα Βιοτεχνικών Θεμάτων ΒΕΠ

 

περισσότερα ››
ΨΗΦΙΣΜΑ ΤΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΩΝ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΩΝ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ

Ψ Η Φ Ι Σ Μ Α των Βιοτεχνικών Επιμελητηρίων Αθήνας, Πειραιά, Θεσσαλονίκης,  Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης  και του Επιμελητηρίου Μαγνησίας

psifisma

Οι πρόεδροι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Π. Ραβάνης, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Α. Μιχάλαρος, του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης, Π. Παπαδόπουλος, του Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης, Α. Αργυρόπουλος, του Επιμελητηρίου Μαγνησίας Αρ. Μπασδάνης και οι Διοικητικές Επιτροπές αυτών, το Σάββατο 5 Ιουλίου, μετά από  διεξοδικές συζητήσεις για την αρνητική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στη μεταποίηση και τη δυσμενή θέση στην οποία βρίσκεται ο επιμελητηριακός θεσμός εξέδωσαν το παρακάτω ψήφισμα:

περισσότερα ››
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΣΤΟΥΤΓΑΡΔΗΣ 

  Γερμανική τεχνογνωσία για τη διεύρυνση των Υπηρεσιών του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

  • Στρατηγική Ανάπτυξης  βάσει των χαρακτηριστικών των επιχειρήσεων της Επιμελητηριακής Περιφέρειάς του με τη δημιουργία καινοτόμων δομών

Σε κλίμα αμοιβαίας πρόθεσης συνεργασίας και επιχειρηματικής ηθικής πραγματοποιήθηκε η συνάντηση των εκπροσώπων  του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά με επικεφαλής τον Πρόεδρο Ανδριανό Μιχάλαρο με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Στουτγάρδης Γερμανίας, κατά την πρόσφατη επίσκεψή τους. Στην αποστολή του ΒΕΠ συμμετείχαν οι αντιπρόεδροι ΒΕΠ κ.κ. Κωσταντόπουλος και Μπελέκας, ο Διευθυντής του ΒΕΠ και Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Συλλόγων Υπαλλήλων Επιμελητηρίων, Μιχάλης Γιάγκας και  ο ειδικός Σύμβουλος του ΒΕΠ, Γιώργος  Χαλόφτης. Την ελληνική αποστολή υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος και ο Γενικός Δ/ντής του Επιμελητηρίου Στουτγάρδης. Κατά τη διάρκεια της επίσκεψης ανταλλάχτηκαν απόψεις για τη λειτουργία των ευρωπαϊκών Επιμελητηρίων ως επιχειρηματικών «συμμάχων» και συμβούλων και συμφωνήθηκε η ανάπτυξη συνεργασίας μεταξύ των δύο Επιμελητηρίων. 

περισσότερα ››
Εμπρόθεσμη πληρωμή του 3ου διμήνου 2014 στον ΟΑΕΕ

       Εμπρόθεσμη πληρωμή του 3ου διμήνου 2014 στον ΟΑΕΕ

 

   Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ενημερώνει τα μέλη του ότι σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών (ΟΑΕΕ), τελευταία ημέρα εμπρόθεσμης πληρωμής του 3ου διμήνου 2014 είναι η Πέμπτη 31/07/2014.

 

Την ίδια μέρα καταβάλλεται και η μηνιαία δόση των ρυθμίσεων Ν.4152/2013, μέσω πάγιας εντολής, καθώς και τυχόν ανεξόφλητη δόση της 30/06/2014. Υπενθυμίζεται δε ότι η ανεξόφλητη δόση καταβάλλεται προσαυξημένη  κατά 15%.

 

Οι ασφαλισμένοι που καταβάλλουν εισφορές ή δόσεις με πάγια εντολή, θα πρέπει να συνεννοηθούν με την Τράπεζα επιλογής τους σχετικά με:

  • Το ανώτατο όριο εκτέλεσης της πάγιας εντολής  έτσι ώστε να επαρκεί για την πραγματοποίηση της πληρωμής .
  • Την ακριβή ώρα εκτέλεσης των παγίων εντολών ώστε να  πιστώσουν έγκαιρα τους λογαριασμούς τους.

Για την προστασία των ασφαλιστικών σας δικαιωμάτων προτείνεται η ύπαρξη επαρκούς υπολοίπου από την προηγούμενη μέρα.

 

 

περισσότερα ››
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΠΙΝΑΚΩΝ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΛΑΧΟΝΤΩΝ ΣΤΗΝ Α.Σ.

    «ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗ Β΄ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΠΕΙΡΑΙΑ»

 

Επισημαίνεται ότι λόγω ειδικών κανόνων δημοσιότητας της Δράσης οι πίνακες  ωφελουμένων και επιλαχόντων αναφέρουν μόνο τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης.

περισσότερα ››
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΣΤΗΝ Α.Σ. «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ»

Η αναπτυξιακή σύμπραξη «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» στο πλαίσιο της πράξης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ» και κωδικό ΟΠΣ «464668», και σύμφωνα με την απόφαση ένταξης στον Άξονα Προτεραιότητας 8 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση στις 3 Περιφέρειες Σταδιακής Εξόδου» του Ε.Π.  «ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΑΝΘΡΩΠΙΝΟΥ ΔΥΝΑΜΙΚΟΥ»:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΝΕΙ

ΤΗΝ 1η ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΟΠΣΑ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ, µε Κωδικό ΟΠΣ  464668

περισσότερα ››
ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΣ

 ΠΡΑΚΤΙΚΗ ΑΣΚΗΣΗ ΩΦΕΛΟΥΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΤΗΣ Α.Σ. «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ»

  Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ενημερώνει τα ενδιαφερόμενα μέλη του, ότι τα εκπαιδευτικά προγράμματα της Α.Σ. «ΠΡΟΟΠΤΙΚΗ», στην οποία μετέχει, ως εταίρος, το Β.Ε.Π., λήγουν και προκειμένου να θεωρηθεί ότι οι ωφελούμενοι ολοκλήρωσαν το πρόγραμμα θα πρέπει να έχουν υλοποιήσει και πρακτική άσκηση.

περισσότερα ››
Συμφωνία συνεργασίας Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

Συμφωνία συνεργασίας Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά- Kινεζικού Επιμελητηρίου (CCPIT)  Panyu

 

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η επίσκεψη του Kινεζικού Επιμελητηρίου της πόλης Panyu του Guangzhou στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2014.

  Της υποδοχής της αποστολής προηγήθηκε ενημέρωση-σεμινάριο προς τους συμμετέχοντες επιχειρηματίες από την κα Αρετή Σκαφιδάκη, γραμματέα ΟΕΥ Α΄ , της Β8 Δ/νσης του Υπουργείου Εξωτερικών σχετικά με την κινέζικη αγορά, η οποία ενημέρωσε για όλες τις επίσημες υπηρεσίες που μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να απευθύνονται προκειμένου να συνεργαστούν με κινέζους επιχειρηματίες.

 

 

Ο Πρόεδρος του ΒΕΠ αφού καλωσόρισε την κινεζική αποστολή τόνισε τη σημασία της επίσκεψής τους στο Επιμελητήριο με το δεδομένο των συνεργασιών που έχουν αναπτύξει οι ελληνικές με τις κινεζικές επιχειρήσεις τα τελευταία χρόνια, επισημαίνοντας ότι το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά θα είναι πάντα ανοιχτό σε συνεργασίες μεταξύ Επιμελητηρίων από όλες τις χώρες του κόσμου προκειμένου να προωθούνται οι σχέσεις μεταξύ των επιχειρήσεων και να λειτουργεί η εξωστρέφεια στην πράξη.

Ο επικεφαλής της κινεζικής αποστολής κ. Τσεν αφού ευχαρίστησε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά για την υποδοχή παρουσίασε το Panyu και το Guangzhou, συντόνισε από την πλευρά των Κινέζων τις επιχειρηματικές συναντήσεις και υπέγραψε συμφωνία συνεργασίας με το ΒΕΠ προκειμένου οι υπηρεσίες των δύο Επιμελητηρίων να αποτελέσουν τη γέφυρα μεταξύ των επιχειρήσεων-μελών τους για συνεργασία.

 

περισσότερα ››
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΓΙΑ ΥΠΟΨΗΦΙΟΥΣ ΤΟΠΣΑ ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ

Τοπικά Σχέδια Απασχόλησης στην Περιφερειακή Ενότητα Πειραιώς και Νήσων

 

ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ

 

Η αναπτυξιακή σύμπραξη «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» στο πλαίσιο της πράξης «ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ» και κωδικό ΟΠΣ «464668», σύμφωνα με την απόφαση ένταξης στον Άξονα Προτεραιότητας 3 «Διευκόλυνση της πρόσβασης στην Απασχόληση», του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανάπτυξη Ανθρώπινου Δυναμικού 2007-2013»:

ΚΑΛΕΙ

ü  Ανέργους, εγγεγραμμένους στα Μητρώα Ανεργίας του ΟΑΕΔ

οι οποίοι είναι Δημότες ή Μόνιμοι κάτοικοι της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιώς και Νήσων και συγκεκριμένα των δήμων Πειραιά, Νίκαιας – Αγ. Ιωάννη Ρέντη, Κορυδαλλού, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Περάματος, Αίγινας, Σπετσών, Ύδρας και Σαλαμίνας,

να συμμετέχουν στο

«ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ»

και να ενταχθούν σε συγκεκριμένες δράσεις με σκοπό την προώθησή τους στην αγορά εργασίας.

Το προτεινόμενο έργο αποσκοπεί στην υποστήριξη και στην κοινωνική και εργασιακή ένταξη 78 ωφελουμένων από τις παραπάνω ομάδες στόχου, ως εξής:

  • (12) άτομα άνεργα (άνδρες και γυναίκες) θα ωφεληθούν από την ίδρυση νέων δικών τους επιχειρήσεων
    •  (66) άτομα άνεργα (άνδρες και γυναίκες) θα απασχοληθούν με καθεστώς πλήρους ή μερικής απασχόλησης  στον εμπορικό κλάδο (πωλήσεις) ή στον κλάδο παροχής υπηρεσιών (τουρισμός – εστίαση) των περιοχών παρέμβασης.

 


Πληροφορίες - Υποβολή αιτήσεων

Οι υποψήφιοι μπορούν να απευθύνονται για περισσότερες πληροφορίες και για να υποβάλλουν την Αίτηση – Υπεύθυνη Δήλωση από 23/04/2014 ως και 23/05/2014, Δευτέρα-Παρασκευή και ώρες 10:00 – 13:00 στα κατά τόπους γραφεία των:

1.       ΚΕΚ ΠΥΞΙΔΑ, Λεωφ. Δημοκρατίας 457 & Ρέας 4, Ν. Ικόνιο, Πέραμα, τηλ. Επικοινωνίας: 210-4014249.

2.       Δήμος Σπετσών, Σπέτσες, κα Μουζάκη, τηλ. Επικοινωνίας: 22983-20010/15

3.       Εμπορικός Επαγγελματικός & Βιοτεχνικός Σύλλογος Ύδρας, Παραλία Ύδρας, κος Παύλου, τηλ. Επικοινωνίας: 6977343427

4.       Ένωση Έμπορων Βιοτεχνών Και Επαγγελματιών Επαρχίας Αίγινας, Αίγινα, τηλ. Επικοινωνίας: 2297029011, κα Παπαργύρη Μαρία 6979867772 και κα Κλώνου Μαρία 6937808801

περισσότερα ››

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter