ΝΕΑ / ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

Απόφαση της Επιτροπής έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών σχετικά με την σύσταση Ειδικών Υποεπιτροπών ανά Πιστωτικό Ίδρυμα και το ημερήσιο εγκριτικό όριο έως 100.000 ευρώ ανά πελάτη και Πιστωτικό Ίδρυμα.
ΠΡΟΣΛΗΣΗ

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά σας προσκαλεί σε ενημερωτική εκδήλωση με θέμα:  «Επιτυχημένη πρόσβαση Ελληνικών επιχειρήσεων στη Γερμανική αγορά» την Δευτέρα, 07 Δεκεμβρίου 2015, στις 17.00 μ.μ., στην αίθουσα Συνεδριάσεων του Διοικητικού Συμβουλίου Β.Ε.Π., (Καραίσκου 111, 3ος όροφος)

 

Για το θέμα θα μιλήσουν εκπρόσωποι του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Στουττγάρδης, με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή ClausMunkwitzκαιGunterUrbanskyMichaelRossler, Δρ Κατερίνα Κούλη.

 

Θα ακολουθήσει συζήτηση και οι εισηγητές θα απαντήσουν σε ερωτήσεις των συμμετεχόντων.

 

Για δηλώσεις συμμετοχής μπορείτε να επικοινωνήσετε στο τηλ. 210 4174 765 και να αποστείλετε συμπληρωμένη τη φόρμα που επισυνάπτεται στο mail: press@bep.gr ή στο fax 210 4179 495.

 

 

περισσότερα ››
Καταστροφικές οι επιπτώσεις από μία πιθανή επιβολή ΦΠΑ στις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες

     Τις καταστροφικές επιπτώσεις στις ναυπηγοεπισκευαστικές επιχειρήσεις που θα έχει το ενδεχόμενο της επιβολής ΦΠΑ στις ναυπηγοεπισκευαστικές εργασίες, επεσήμανε σε επιστολή του προς τους Υπουργούς Οικονομικών, κο Ε. Τσακαλώτο, Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού, κο Γ. Σταθάκη, τον αναπλ. Υπουργό Οικονομικών, κο Τρ. Αλεξιάδη και την Υφυπουργό Βιομηχανίας, κα Θ. Τζάκρη, το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά.

περισσότερα ››
ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΥΠΟΒΟΛΗ ΑΙΤΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΕΝΙΣΧΥΣΗ ΤΗΣ ΡΕΥΣΤΟΤΗΤΑΣ & ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ»

   Σύμφωνα με ανακοίνωση του Οργανισμού Απασχόλησης Εργατικού Δυναμικού  ξεκινάει η υλοποίηση του Προγράμματος Ενίσχυσης της Ρευστότητας και Στήριξης της Απασχόλησης. Με το πρόγραμμα αυτό επιχορηγούνται ιδιωτικές επιχειρήσεις και ΚοινΣΕΠ που δημιούργησαν νέες θέσεις εργασίας μεταξύ 1-1-2015 και 31-8-2015, προκειμένου να διατηρήσουν αυτές τις θέσεις, καθώς και νέοι ελεύθεροι επαγγελματίες και μέλη ΚοινΣΕΠ πρώην άνεργοι, που έκαναν έναρξη επιτηδεύματος μεταξύ 1-1-2014 και 31-8-2015, ώστε να διατηρήσουν την δραστηριότητά τους.

περισσότερα ››
ΤΟ Β.Ε.Π. ΣΤΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ FORUM ΤΟΥ ΕΥΡΩΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΣΤΟ ΛΟΥΞΕΜΒΟΥΡΓΟ

Στο Οικονομικό Φόρουμ του Ευρωεπιμελητηρίου, που πραγματοποιήθηκε στο Λουξεμβούργο, στις 14-16 Οκτωβρίου 2015, συμμετείχε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, με εκπρόσωπο τον Πρόεδρο του Επιμελητηρίου, κο Ανδριανό Μιχάλαρο (στη φωτογραφία με τον Πρόεδρο του Ευρωεπιμελητηρίου κο Richard Weber)

Κατά τη διάρκεια του φόρουμ εξετάσθηκαν διεξοδικά τρεις ενότητες που αφορούσαν:

-Καινοτόμες επιμελητηριακές δραστηριότητες και υπηρεσίες

-Αναμόρφωση του επιμελητηριακού επιχειρηματικού μοντέλου

-Νέες Δεξιότητες Διοίκησης Επιμελητηρίων

περισσότερα ››
Ολοκληρώνεται η τροποποίηση της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας τον Μάρτιο του 2016

 

Την ολοκλήρωση της τροποποίησης της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας μέχρι τέλους του Μαρτίου 2016  και την αναβολή των εκλογών στα Επιμελητήρια ανακοίνωσε ο Γενικός Γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας του Καταναλωτή, κος Αντώνιος Παπαδεράκης, ο οποίος τίμησε με την παρουσία του την συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, που πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015.

 

Συγκεκριμένα ο κος Παπαδεράκης, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο θέμα της αναβολής των εκλογών στα Επιμελητήρια ενόψη της τροποποίησης της Επιμελητηριακής Νομοθεσίας, τονίζοντας ότι η διαδικασία θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος του Μαρτίου 2016 και ενημέρωσε τους Συμβούλους του Επιμελητηρίου για το νέο καθεστώς προμηθειών του Δημοσίου, σύμφωνα με το Εθνικό Σύστημα Ηλεκτρονικών Δημοσίων Συμβάσεων.

περισσότερα ››
ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΣΤΟΝ ΟΑΕΕ
περισσότερα ››
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΚΑΤΑΡΤΙΣΗΣ ΛΑΕΚ 2015

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά ενημερώνει τα μέλη του ότι ως Φορέας εκπροσώπησης των εργοδοτών και σε συνεργασία με πιστοποιημένα Κέντρα Επαγγελματικής Κατάρτισης συνεχίζει την υλοποίηση επιδοτούμενων σεμιναρίων, τα οποία απευθύνονται σε εργαζόμενους επιχειρήσεων που απασχολούν 1 έως 25 άτομα, στο πλαίσιο του Προγράμματος Κατάρτισης ΛΑΕΚ του ΟΑΕΔ, έτους 2015.

Οι επιχειρήσεις, που ενδιαφέρονται να καταρτίσουν τους εργαζόμενους που απασχολούν, αλλά και ανεξάρτητοι εργαζόμενοι, των οποίων οι εργοδότες δεν καλύπτονται από φορείς εκπροσώπησης εργοδοτών ή οι εργοδότες τους δεν επιθυμούν τη συμμετοχή τους στο πρόγραμμα κατάρτισης μέσω φορέα εκπροσώπησης του κλάδου τους ή το αντικείμενο απασχόλησής τους δεν τους επιτρέπει να έχουν σταθερό εργοδότη, μπορούν για πληροφορίες να απευθύνονται στα κατωτέρω ΚΕΚ, που συνεργάζονται με το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά

περισσότερα ››
ΡΥΘΜΙΣΗ ΛΗΞΙΠΡΟΘΕΣΜΩΝ ΟΦΕΙΛΩΝ ΠΡΟΣ ΤΗ Δ.Ε.Η.

Αγαπητές και αγαπητοί συνάδελφοι, 

 

Σας ενημερώνουμε, ότι ύστερα από επικοινωνία του Επιμελητηρίου μας με τη Διευθύντρια του Καταστήματος Πωλήσεων ΔΕΗ Πειραιά, κατά την οποία εκτέθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα μέλη του ΒΕΠ, τα οποία οδηγούν σε μεγάλη συσσώρευση οφειλών με ενδεχόμενο κίνδυνο την διακοπή ηλεκτροδότησης και κατ’ επέκταση την δημιουργία λειτουργικών προβλημάτων στις επιχειρήσεις μας, συνομολογήθηκε η πρόθεση αμφότερων των μερών, για την ρύθμιση τυχόν  ληξιπρόθεσμων οφειλών σας,  με τις ευνοϊκότερες προϋποθέσεις. 

 

Με κλειδί  το νέο κανονισμό διακανονισμών που πρόσφατα αποφασίστηκε από το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ Α.Ε., ο οποίος προβλέπει μεγαλύτερη ευελιξία από ό, τι στο παρελθόν, σας παροτρύνουμε για την άμεση επικοινωνία σας με το αρμόδιο Κατάστημα.

περισσότερα ››
ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΣΥΜΠΡΑΞΗ «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ» Χρηματοδότηση θέσεων εργασίας για επιχειρήσεις μέσω των ωφελουμένων του προγράμματος ΤΟΠΣΑ

Η Αναπτυξιακή Σύμπραξη «ΠΕΙΡΑΪΚΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ», σε  συνεργασία  με τον συντονιστή εταίρο  "YOUR CONSULTING PARTNER ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ Ε.Π.Ε." και τους συμπράττοντες εταίρους Εμπορικό, Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά, Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης ΠΥΞΙΔΑ, Δήμος Σπετσών, Ένωση Εμπόρων, Βιοτεχνών & Επαγγελματιών Επαρχίας Αίγινας, Εμπορικός, Επαγγελματικός και Βιοτεχνικός Σύλλογος  Ύδρας, Γ. ΑΜΑΡΑ & ΣΙΑ ΕΕ, Εταιρία Έρευνας & Επικοινωνίας – Κέντρο Επαγγελματικής Κατάρτισης Ανώνυμη Εταιρία, Δήμος Αίγινας,   στο  πλαίσιο  της υλοποίησης της Πράξης με τίτλο

«ΟΛΟΚΛΗΡΩΜΕΝΟ ΣΧΕΔΙΟ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΑΝΕΡΓΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΣΤΗΝ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ»,

καλεί τις τοπικές επιχειρήσεις όπως συνδράμουν στην επίτευξη του στόχου της, ο οποίος συνίσταται στην εργασιακή απορρόφηση, με καθεστώς τετράμηνης πλήρους απασχόλησης, των 78 ωφελουμένων της πράξης σε κλάδους εστίασης , τουρισμού και πωλήσεων.

 

Δικαιούχοι - Επιχειρήσεις  και ποσό επιχορήγησης

 

Δικαιούχοι είναι όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και γενικά οι εργοδότες του ιδιωτικού τομέα, που ασκούν οικονομική δραστηριότητα.

Επίσης δικαιούχοι είναι και οι Κοινωνικές Συνεταιριστικές Επιχειρήσεις (ΚοινΣεπ) που έχουν ιδρυθεί στα πλαίσια των δράσεων ΤοπΣΑ ή ΤοπΕΚΟ κι επιθυμούν να προσλάβουν με το πρόγραμμα απλά μέλη τους ως εργαζόμενους. Στο πρόγραμμα εντάσσονται οι επιχειρήσεις που δεν έχουν προβεί, κατά τη διάρκεια του τριμήνου, πριν την ημερομηνία της αίτησης (ημερολογιακά) για υπαγωγή στο πρόγραμμα, σε μείωση προσωπικού.

 

Η επιχείρηση επιχορηγείται για κάθε άτομο που υπάγεται στο πρόγραμμα από την ημερομηνία πρόσληψής του.

α) Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) κάτω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 15 € την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες το μήνα (ημέρες ασφάλισης).

β) Η επιχορήγηση για κάθε ημέρα πλήρους απασχόλησης για τους ωφελούμενους ανέργους ηλικίας (μισθωτοί και ημερομίσθιοι) άνω των 25 ετών ανέρχεται στο ποσό των 18 € την ημέρα και μέχρι 25 ημέρες το μήνα (ημέρες ασφάλισης ).

Το ποσό επιχορήγησης καλύπτει τμήμα του μισθολογικού κόστους.

 

Υπεύθυνος επικοινωνίας για το ΒΕΠ:  κα Ε. Γκλεζάκου 

                                                     τηλ : 210 4174 765

                                                     mail :  press@bep.gr

περισσότερα ››

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter