Συνάντηση Δ.Ε. με την Διοικητή του ΟΑΕΕ

Σε κλίμα καλής συνεργασίας πραγματοποιήθηκε χθες η συνάντηση του Προέδρου, κου Ανδριανού Μιχάλαρου, και μελών της Διοίκησης του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά με την Διοικητή του Οργανισμού Ασφάλισης Ελεύθερων Επαγγελματιών, κα Γεωργία Κωτίδου, στην οποία τέθηκαν θέματα, που χρήζουν άμεσης αντιμετώπισης, δεδομένης της δεινής κατάστασης που αντιμετωπίζουν οι μικρομεσαίοι επιχειρηματίες και κατετέθησαν προτάσεις για την λήψη άμεσων μέτρων για να ανταπεξέλθουν στην κρίση που έπληξε όλους τους κλάδους οικονομικής δραστηριότητας.

Μεταξύ άλλων, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου πρότεινε:

-Να μην υποχρεούνται στην καταβολή ασφαλιστικών εισφορών οι επιχειρηματίες που θέτουν σε αδράνεια, στην ΔΟΥ, την επιχείρησή τους και για όσο διάστημα αναστέλλουν την άσκηση της δραστηριότητάς τους.

-Για όσο διάστημα ο ασφαλισμένος δεν καλύπτεται ιατροφαρμακευτικά, λόγω μη θεώρησης του βιβλιαρίου υγείας, να καταβάλλει μόνο τις εισφορές για την σύνταξή του.

-Να «παγώσουν» οι παλιές οφειλές και να καταβάλλονται μόνον οι τρέχουσες εισφορές, τουλάχιστον για όσο χρονικό διάστημα διαρκέσει η κρίση, και να μη συσσωρεύονται συνεχώς ανεξόφλητες υποχρεώσεις.

-Να γίνει παρέμβαση στον ΕΟΠΠΥ για την κάλυψη των ασφαλισμένων από γιατρούς όλων των ειδικοτήτων.

Η κα Κωτίδου, η οποία, αξίζει να σημειωθεί, ανταποκρίθηκε άμεσα στο αίτημα του Επιμελητηρίου για την συνάντηση,διαβεβαίωσε ότι θα εξετάσει τα αιτήματα που τέθηκαν από τον κο Μιχάλαρο και η εξέλιξη θα συζητηθεί σε μία, εντός του προσεχούς δεκαημέρου, συνάντηση.

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter