ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΠΟΠΛΗΡΩΜΗΣ ΤΩΝ ΔΑΝΕΙΩΝ ΤΕΜΠΜΕ ΕΤΕΑΝ

Την κραυγή αγωνίας των μελών του εκφράζει με επιστολή της

η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά ζητώντας την παρέμβαση του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας, Υποδομών,Μεταφορών & Δικτύων κ. Κωστή Χατζηδάκη προς τις Τράπεζες αλλά και το ΕΤΕΑΝ

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά επανειλημμένα με επιστολές του προς τον Υπουργό ζήτησε την παράταση της αποπληρωμής των δανείων που χορηγήθηκαν μέσω ΤΕΜΠΜΕ. Η νέα αυτή επιστολή- παρέμβαση του ΒΕΠ προέκυψε ύστερα από νέες διαμαρτυρίες μελών του, στους οποίους καταφθάνουν τα εξώδικα από τις Τράπεζες, μεσούσης της πρωτοφανούς κρίσης που έπληξε τη χώρα μας και, ενώ η μία μετά την άλλη επιχείρηση βάζει λουκέτο και βιώσιμες επιχειρήσεις οδηγούνται σε αδιέξοδο.

Το πρόβλημα, κορυφώθηκε και οι αντιδράσεις πολλαπλασιάστηκαν εν όψει του κινδύνου να μπουν αυτές οι επιχειρήσεις στον «ΤΕΙΡΕΣΙΑ», αφού οι περισσότερες αδυνατούν να καταβάλλουν τις δόσεις που απαιτούν οι Τράπεζες, λόγω της ασφυκτικής, από πλευράς ρευστότητας, κατάστασης στην οποία περιήλθαν. Οι δε Τράπεζες αρνούνται και την, έστω και για ένα μήνα, παράταση της αποπληρωμής των δανείων, οδηγώντας σε απόγνωση τους επιχειρηματίες.

Η Διοίκηση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά καλεί την πολιτική Ηγεσία του Υπουργείου να λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα και να πράξει τα δέοντα ώστε να μην έχουμε επιπλέον λουκέτα και ανέργους. Ζητά δε από τις Τράπεζες να πάψουν να είναι ουραγοί της Τρόικας και να στηρίξουν την ελληνική επιχείρηση που κι εκείνη με τη σειρά της τους στήριξε όταν όλοι οι Έλληνες νομίζαμε ότι «λεφτά υπάρχουν».

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter