Η Ναυπηγοεπισκευή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Επιτυχία σημείωσε η ημερίδα διαβούλευσης που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο, 10 Μαρτίου, στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά,με θέμα την κατάσταση και το μέλλον των ναυπηγείων Σκαραμαγκά, Ελευσίνας καθώς και του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου. Στην ημερίδα που συνδιοργάνωσαν το Βιοτεχνικό και το Επαγγελματικό ΕπιμελητήριοΠειραιά, με αφορμή την πρωτοβουλία του Ευρωβουλευτή των Οικολόγων Πράσινων, κου Νίκου Χρυσόγελου, για διαβούλευση των φορέων και παρέμβαση στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο για την στήριξη του ναυπηγοεπισκευαστικού κλάδου, συμμετείχαν μεταξύ άλλων, βουλευτές, εκπρόσωποι εργοδοτικών οργανώσεων και εργαζομένων, ναυπηγείων, επιμελητηρίων, Πανεπιστημιακών ομάδων, κομμάτων και του ΟΛΠ.

Η συζήτηση διαβούλευσης, που συντονίστηκε από τον δημοσιογράφο, κο Γιώργο Σκορδίλη, περιέλαβε

-το θέμα της λειτουργίας των 2 μεγάλων ναυπηγείων Σκαραμαγκά και Ελευσίνας,

-το θέμα της καινοτομίας και της στροφής σε πράσινες επενδύσεις με υψηλή όμως Ελληνική προστιθέμενη αξία και Ελληνοποίηση της παραγωγής των όποιων πράσινων λύσεων μέσα από την συνεργασία των παραγωγικών φορέων με πανεπιστημιακές ομάδες

-κρίσιμα θέματα της σημερινής συγκυρίας στο χώρο της ναυπηγοεπισκευής,

-αλλά και τις πολιτικές και πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν από την Κυβέρνηση, τον ΟΛΠ, τους εκπροσώπους εργοδοτών και εργαζομένων για την ανασυγκρότηση των ναυπηγείων και της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης και την αντιμετώπιση της ανεργίας.

Το αισιόδοξο συμπέρασμα ήταν ότι, παρά την τραγική κατάσταση του κλάδου και της οικονομίας γενικότερα, υπάρχουν σημαντικότατες προοπτικές. Αλλά για να μην χαθεί και η τελευταία αυτή ευκαιρία, πρέπει οι αρμόδιοι να λειτουργήσουν με βάση το Εθνικό συμφέρον και με απόλυτη προτεραιότητα την αντιμετώπιση της ανεργίας μέσα από την ανάπτυξη παραγωγικών κλάδων, όπως της ναυπηγοεπισκευής, και όχι σπαταλώντας τακονδύλια που υπάρχουν (ΕΣΠΑ κλπ) σε μη παραγωγικές δραστηριότητες. Οι συγκεκριμένες δράσεις που απαιτούνται εξειδικεύτηκαν σε σχετικό ψήφισμα των φορέων, το οποίο θα προωθηθεί στους αρμόδιους φορείς και στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο και θα διεκδικηθούν με κάθε πρόσφορο τρόπο.

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΒΕΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΕΠ

ΑΝΔΡΙΑΝΟΣ ΜΙΧΑΛΑΡΟΣΓΕΩΡΓΙΟΣ ΜΠΕΝΕΤΟΣ

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter