ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΩΝ ΣΥΜΒΑΣΕΩΝ

 

 

    Την Δευτέρα 13 Ιανουαρίου 2014 πραγματοποιήθηκε στο Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά η παρουσίαση του νέου Εθνικού Συστήματος Δημοσίων Συμβάσεων (Ε.Σ.Η.ΔΗ.Σ.)  από τον Γενικό Γραμματέα του Υπουργείου Εμπορίου, κο Στ. Κομνηνό και τον κο Α. Φρατζέσκο, Διευθυντή του  Έργου, παρουσία των Συμβούλων, εκπροσώπων κλαδικών φορέων και πολλών μελών του Επιμελητηρίου, στο πλαίσιο της Συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου ΒΕΠ και της εκδήλωσης για την κοπή της Πρωτοχρονιάτικης πίτας.

Παρουσιάζοντας το ΕΣΗΔΗΣ ο Γεν. Γραμματέας και ο Διευθυντής του Έργου ανέφεραν ότι ότι είναι μία ηλεκτρονική πλατφόρμα από την οποία θα περνούν πλέον όλες οι συμβάσεις του Δημοσίου, που αφορούν προμήθειες αγαθών, παροχή υπηρεσιών, κλπ., αξίας άνω των 1.000 ευρώ. Παρέχεται η δυνατότητα διεξαγωγής διαγωνισμών  με ηλεκτρονική κάλυψη και με χρήση ψηφιακής υπογραφής  όλων των σταδίων που προβλέπει η  νομοθεσία, ενώ παράλληλα δίνει τη δυνατότητα στους ενδιαφερομένους να υποβάλλουν σχόλια και παρατηρήσεις στην ηλεκτρονική διαβούλευση κατά την κατάρτιση των προκηρύξεων.

    Από 01/01/2014 όλοι οι φορείς του Δημοσίου υποχρεωτικά θα καταχωρούν στη διαδικτυακή πύλη του Συστήματος όλα τα στοιχεία που αφορούν το αίτημά τους για την ενημέρωση των ενδιαφερομένων.

     Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κος Α. Μιχάλαρος επεσήμανε ότι η διαφάνεια στους δημόσιους διαγωνισμούς και η απλοποίηση στις διαδικασίες υπήρξε θέμα που απασχόλησε το ΒΕΠ. Έγιναν προτάσεις επί του θέματος . Ακόμη και η δημιουργία Αρχής Διαφάνειας για τους Δημόσιους Διαγωνισμούς ζητήθηκε από το Επιμελητήριό μας. Η εφαρμογή του νέου Συστήματος, είπε, θα εξασφαλίσει την διαφάνεια , τη μείωση της γραφειοκρατίας , αλλά και τη δυνατότητα στις μικρομεσαίες επιχειρήσεις να παίρνουν μέρος στους δημόσιους διαγωνισμούς.

    Οι παριστάμενοι παρακολούθησαν με έντονο ενδιαφέρον την παρουσίαση, υπέβαλαν ερωτήσεις και ζήτησαν διευκρινίσεις , εκφράζοντας και την ικανοποίησή τους ότι επιτέλους θα έχουν και οι μικρομεσαίοι πρόσβαση στους δημόσιους διαγωνισμούς.

    Στην εκδήλωση παρευρέθησαν οι Πρόεδροι του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, κος Ιωάννης Χατζηθεοδοσίου και Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Πειραιά, κος Γεώργιος Μπενέτος.

 

 

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter