«Οι γυναίκες μπορούν να νικήσουν»

Στα πλαίσια του Προγράμματος «EuroFem» πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία η εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά

 

Η τέταρτη εκδήλωση του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιώς για τη γυναικεία επιχειρηματικότητα, με τον τίτλο «Οι γυναίκες μπορούν να νικήσουν» (“Women can win”), πραγματοποιήθηκε με εξαιρετική επιτυχία, την Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2019 και ώρα  17:30’ στα Μέγαρα, στον πανέμορφο και φιλόξενο χώρο  «Αίγλη».

Το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά συνεχίζει την στήριξη και προαγωγή της γυναικείας επιχειρηματικότητας  και  παρουσιάζει εξαιρετικό έργο στις πρωτοβουλίες συμβουλευτικής ενδυνάμωσης του γυναικείου επιχειρείν με μια σειρά δράσεων που υλοποίει σε συνεργασία με καταξιωμένους επιστήμονες και ΜΚΟ.

Όλες οι πρωτοβουλίες εντάσσονται στο πρόγραμμα του Ευρωπαϊκού Δικτύου “EuroFem” που αποσκοπεί στη δικτύωση των γυναικών επιχειρηματιών, στο οποίο συμμετέχουν η Ελλάδα, η Ισπανία και η Τουρκία.

Ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Ανδριανός Μιχάλαρος, πραγματοποίησε την έναρξη εργασιών της εκδήλωσης, αναφερόμενος στις προσπάθειες του Επιμελητηρίου να στηρίξει τα μέλη του και εξήρε τη βελτίωση της εξωστρέφειας και της αποδοτικότητας επιχειρήσεων – μελών,  των οποίων ιδιοκτήτριες είναι γυναίκες.

Την  εκδήλωση, την οποία παρακολούθησε μεγάλος αριθμός γυναικών από τα Μέγαρα, συντόνισε η Βίκυ Μαυρομμάτη, ειδικός συνεργάτης Β.Ε.Π., η οποία έκανε και την παρουσίαση του project  “EuroFem”, στο πλαίσιο του Προγράμματος TEBD (Turkey – EU Business Dialogue), με συνεταίρους τον Οργανισμό Commodity Exchange της Σμύρνης (Τουρκία) και το Επιμελητήριο Cámara Santiago de Compostela (Ισπανία).
Χαιρετισμούς απηύθυναν ο βουλευτής ΝΔ Γιώργος Κώτσηρας, ο δημοτικός σύμβουλος Α. Καλλιάς, η Πρόεδρος Συλλόγου Επιστημόνων Μεγάρων Κατερίνα Πιπιλή, εκπρόσωπος του Περιφερειάρχη Αττικής.

Προσκεκλημένες στη συνάντηση ήταν η δημοσιογράφος και συγγραφέας, Λία Λάππα και η ιδρύτρια της Μexoxo,  Ελπίδα Κόκκοτα.

Το σεμινάριο βασίστηκε στις βιωματικές εμπειρίες των: Ελπίδας Κόκκοτα και της δημοσιογράφου και συγγραφέως, Λίας Λάππα.

Παρέμβαση έκανε και ο ψυχολόγος,  Δημήτρης Πετρούνιας.

Η  Ελένη Μπρέγιαννη, μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Β.Ε.Π., παρουσίασε στην εκδήλωση το δικό της success story - ασχολείται με την μεταποίηση, με το κέντημα επαγγελματικού ρουχισμού - εξηγώντας πώς συνδυάζει μια γυναίκα επιχειρηματίας την οικογενειακή με την επαγγελματική και την κοινωνική ζωή.

H εκδήλωση πραγματοποιήθηκε με την αρωγή και συμμετοχή του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού – Ομάδα Συνεργασίας Τ.Τ. Μεγάρων.

Φωτογραφίες

 

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter