ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ/ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

ΝΕΟΣ ΝΟΜΟΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΑΚΤΟΠΟΙΗΣΗ/ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΑΥΘΑΙΡΕΤΩΝ

   Ξεκίνησε στις 2 Σεπτεμβρίου 2013 η διαδικασία υπαγωγής στη νέα ρύθμιση του Υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής για την νομιμοποίηση/τακτοποίηση των αυθαιρέτων με την έναρξη της λειτουργίας του ηλεκτρονικού συστήματος που διαχειρίζεται το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδας.

    Σύμφωνα με τον νέο Νόμο 4178/2013 όσοι ιδιοκτήτες έκαναν αίτηση για ένταξη στο νόμο 4014/2011, θα πρέπει να υποβάλλουν εκ νέου αίτηση για να ενταχθούν στο νέο νόμο. Η νέα δήλωση κρίνεται απαραίτητη δεδομένου ότι ο νέος νόμος περιέχει διατάξεις που δεν υπήρχαν στον παλαιό, όπως είναι η θεσμοθέτηση κατηγοριών ανάλογα με την αυθαιρεσία, οι ευνοϊκότερες διατάξεις για τις πλέον αδύναμες κοινωνικά ομάδες που πληρώνουν μειωμένα πρόστιμα, κλπ.

    Επίσης, υπάρχει η κατηγορία των μικροπαραβάσεων (φούρνοι, πέργκολες, υπέρβαση περιτοίχισης, κλπ.,), οι οποίες νομιμοποιούνται με την καταβολή παραβόλου 500 ευρώ, ανεξάρτητα από τον αριθμό τους (ο παλαιός νό0μος προέβλεπε την καταβολή ποσού για κάθε κατασκευή)

     Όσοι ιδιοκτήτες υπαχθούν στη νέα ρύθμιση θα μπορούν να πληρώσουν τα πρόστιμα  έως και σε 102 δόσεις.

      Επισημαίνεται ότι όσοι υπήχθησαν στις διατάξεις του νόμου 4014/2011 δεν θα πληρώσουν εκ νέου παράβολο και πιθανότατα θα έχουν μείωση του οφειλόμενου ποσού, πολλές δε περιπτώσεις νομιμοποιούνται οριστικά.

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter