ΒΙΟΤΕΧΝΙΚΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΠΕΙΡΑΙΑ ΓΡΑΦΕΙΟ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΑΝΔΡΙΑΝΟΥ ΜΙΧΑΛΑΡΟΥ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

21-03-2012

«Ούτε που να σκέφτονται τη διατήρηση του χαρατσιού για τρίτη χρονιά», επισημαίνει με δήλωσή του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος

«Η Κυβέρνηση δεν κράτησε τον λόγο της. Εξαθλιώνει επιχειρήσεις και πολίτες και ο κατήφορος δεν έχει τέλος. Πρόκειται για καραμπινάτη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης η οποία εξουθενώνει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες οδηγώντας τους στην εξαθλίωση»

 

Την υπαναχώρηση του Υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα στην απόφαση για διατήρηση του χαρατσιού (ΕΕΤΗΔΕ) και για φέτος -είτε ακόμη και με πιο ήπια μορφή, είτε με διαφορετική ονομασία (ΦΑΠ) είτε με ενσωμάτωσή του στον οποιοδήποτε ενιαίο φόρο ακινήτων- ζητά με δήλωσή του ο Πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά Ανδριανός Μιχάλαρος. Συγκεκριμένα, ο κ. Μιχάλαρος επισημαίνει:

«Τη σθεναρή αντίσταση της επιχειρηματικής κοινότητας της χώρας θα βρει απέναντί του ο κ. Στουρνάρας. Το χαράτσι είχε εξαγγελθεί ότι θα έπρεπε να το πληρώσουμε μία φορά αλλά τελικά ουδέν μονιμότερο του προσωρινού.

Οι πολίτες και οι επιχειρήσεις υποφέρουν. Οι μικρομεσαίοι και η βιοτεχνία δεν μπορούν να σηκώσουν το βάρος αυτής της φορολογίας ούτε την ανικανότητα του επιτελείου να καταφέρει να βρει τους έχοντες με τις καταθέσεις στο εξωτερικό. Οι σχεδιασμοί αποτυγχάνουν και οι όποιες σκέψεις για διατήρηση του χαρατσιού θα βρουν απέναντί τους το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Πειραιά. Το χαράτσι έχει δώσει το τελειωτικό χτύπημα στην αγορά ακινήτων, την οικοδομή και την κατασκευή αφού αυτής της δραστηριότητας οι επιχειρήσεις που έχουν αδιάθετα διαμερίσματα και εμπορικά ακίνητα τα οποία σήμερα δεν ηλεκτροδοτούνται θα έχουν, πλέον επίσης, την υποχρέωση να καταβάλλουν το χαράτσι, όπως και ο οποιοσδήποτε πολίτης που έχει ένα μη ηλεκτροδοτούμενο και κλειστό ακίνητο! Όσο για τις τυχερές-άτυχες επιχειρήσεις  που διαθέτουν ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα; Ο συντελεστής φόρου για τα ιδιοχρησιμοποιούμενα ακίνητα, όπως μαθαίνουμε, σχεδιάζεται να αυξηθεί από το 0,1% στο 0,2% της αντικειμενικής αξίας τους. Μιλάμε, τελικά, για καραμπινάτη αποτυχία της οικονομικής πολιτικής της Κυβέρνησης η οποία εξουθενώνει τις επιχειρήσεις και τους πολίτες οδηγώντας τους στην εξαθλίωση και μη μπορώντας να διατηρήσει και να εφαρμόσει καμία δέσμευσή της».

 

‹‹ πίσω

Αναζήτηση

Εγγραφείτε στο Newsletter